27 Şubat 2014 Perşembe

YANINA KAR KALAN TEK DEĞER : ARKADAŞLIK !!!

Sizin hiç kaybetmeye korktuğunuz dostlarınız oldu mu ? Benim oldu .

 Hayatımda arkadaşlarıma hep çok değer vermiştim ve bu verdiğim değere insanların değmediklerini görüp arkadaşlıkmış dostlukmuş bu tür olaylara takılmadan günümü yaşamaya bakmıştım evet arkadaşlarım vardı ama onların birgün gelip gideceklerine kendimi alıştırmıştım çünkü arkadaş dediğin koruyamadığın bir oluşumdu zaman yıpratıyor insanlar tanımadığım kişiliklere dönüşebiliyordu...

Ta ki gerçek arkadaşlık nedir görene kadar. Bu şansa sahip olduğum için çok mutluyum . Onlar konuşurken durup düşündüm '' bu kadar iyi düşünen insan kalmadı artık ! çok şanslısın gerçekten çok şanslısın ! ''
Korktum kaybetmekten Allah'ım korusun dedim çünkü biz iyi birşey başımıza gelince onu kaybedeceğimizi düşünürüz hep . Sanki aslında haketmediğimizi .

insan dosttan başka ne biriktirebiliyor ? Para dediğin gelip giderken, başarı bir dalga misali bir yükselip bir düşerken insan karşısındaki insanın düşüncelerinden daha etkili ne elde edebilir.
istediğiniz kadar paranız olsun gösterişli olun acayip başarılı olun çok güzel olun herşey mükemmel olsun peki insanlık yoksa ben ne yapayım senin insanlığı feda edip elde ettiğin değerleri ???
bilmiyorum çıkar adına çevresini feda edenleride gördüm gördümde bir daha görmedim aslında benim tanıdığım insanlar değillerdi artık . bir daha karşılaşamadım ilk tanıdığım insanlarla. bazı insanları tanımamak gerekirmiş bilemedim .
ben zaten öğrenemedim bunları. Boşvermeyi öğrendim ama ve idare etmeyi biraz öğrendim.

Bu tamamen kendime bir not. Değer vermekten korkmayalım çünkü ben öğrendim vazgeçtiğimiz kırıldığımız yerden hayat bir fidan şımarıklığıyla ışkın veriyormuş . Hayatımızdan çıkıp giden insanlar bize yapabileceklerinin en hayırlısını yapıyorlarmış . Anlamak için zaman gerekirmiş uzun zamanlar olabilirmiş bu. Sakinleşmek gerekirmiş uzun bir ara verip derin bir nefes alıp hayata devam etmek . geri dönüp baktığında teşekkür edip hayatından uğurlaman gerekirmiş.
Devam edelim artık yanımızda oh iyiki varlar dediğimiz insanlarla. Değer verdiğimiz insanlara hissettirelim onları sevdiğimizi hayatımızı güzelleştirdikleri için teşekkür edelim. 
İYİ GÜNLERİNİZ OLSUN ARKADAŞLARINIZ ( HAYATLARINIZIN YILDIZLARI ) HEP SİZİNLE OLSUN :)

http://www.youtube.com/watch?v=D-_rQ37D2KE
Bu YANNİ parçasınıda çok severim ...






11 Şubat 2014 Salı

japon dramaları her zaman değişiktir ve güzeldir... IS otoko demo onna demo nai sei


Ne izleseem değişik olsa diye gezerken japon dramalarına göz atayım dedim .
geçen sene izlediğim 1 litre gözyaşı (ki bu ayrı bir yazı konusudur)  gerçekten bir litre gözyaşı döktürdü kaç bölümse o kadar bölüm höyküre höyküre ağladım ve ayrıca konu hakkındada baya bir fikir edinmiştim.
Hastalık gidişatı nasıl olur neler yaşanır. Japon draması çok fazla izlemedim ama izlediğim iki dizidede çok bilmediğim konulara eğilim vardı japonların her dizisi böyleyse tebrikler!

Bu dizide Haru ve Mira adlı 2 tane lise öğrencisinin ıs yani erdişi olmaları yaşadıkları zorluklar, kendilerini gizlemeleri , ailelerin kabul etmesinin zorluğu, toplumdaki insanların benden olmayan beter olsun durumları... Daha birçok konu işlenmiş.
Evet zor bir durum fakat çözümü ne zaman kendinden farklı olanı görmezden gelmek oldu ki ?
Ayrıca diziye bağlanmamı sağlayan çok güzel 2 sarkısı olması sanırım ost çıkarılmamış ama şarkılar muhteşem :)
Koreden sonra Japonlara karşı olan sevgimde artıyor :)


http://www.youtube.com/watch?v=9K3PvfibaO0
işte dizi müziği :)

7 Şubat 2014 Cuma

Kendimi Durduracak Değilim (iki)



   Merhabalar sizi gülmekten kıracak bir kitapla karşınızdayım :)

Fırat Budacı Uykusuzdaki yazılarını takip ettiğim hayatın vay be neye dikkat etmiş denilecek küçük ama çok komik noktalarını gören sevdiğim bir yazar :)
Tabi ilk olarak birinci kitabı alsanızda olur .Benim kitabı aldığım zamanlarda ikinci kitabı yeni çıkmıştı birinci kitabı alsam ikincide aklım kalacaktı :D (şimdide birinci kitapta aklım kaldı ama ) Uykusuz'daki yazılarının toplandığı kitaplar bunlar. Hani başucunuzda durup ara ara okuduğunuz kitaplar vardır ya hayat neşesi veren işte tamda o kitap bu kitap.
Neşeli günler :))

6 Şubat 2014 Perşembe

MANGA hele bir de SHAKESPEARE olunca :D


   Ne zamandır merak ettiğim okumak istediğim okusam beğeneceğimden emin olduğum bir tür MANGA :D sonunda kendisini okumuş bayılmış durumdayım. Zaten kore japonya efendime söyliiim çekik gözlü halklara karşı bir sempatim vardır baya yüksek seviyede :P
   Evde zıplayıp hoplayıp "Kore ye gitceeeemmmmm!" "annyıonğhaseyoooo " gibi eve geldiğim kısacık tatillerimde ailemi bu kore sevgimle sınadığım doğrudur :D aslında ne korece biliyorum ne de gitmek şimdilik mümkün görünüyor çok fanı olan kore dramalarından derdimi anlatacak kadar öğrendiğim kısıtlı korecemde yetmez maalesef :) ama pes etmek yok koreye gidilecek himne :)
konudan kopmam artık yeni birşey değil dimi ?
                                    

   Çizgi kahramanlar onların şirinliği ile shakespeare 'in o tek laf edip bir sayfalık şey anlatması bir araya gelince tadından yenmiyor ^.^

   Tam vizeler finaller başlar ve bende eş zamanlı bir kitap sevgisi ortaya çıkar. Uzun süre elimde sürünen kitapları vize zamanları şıp diye bitiririm sıkıldım demem . Nedense??? Yine bir sınav öncesi başlayayım bakalım nasıl birşeymiş 10 dakika okur bırakırım dedim ve bitirdiiim :D bittikten sonra yarın gidip hepsini toplayıp geleyim dedim ama vaktim yoktu maalesef :)

   Shakespeare ile tanışmayı baya bir erteledim yok şimdi okuyamam yok çok ağırdır diye uzattım ama pişmaannnııııımmmm . Geç olsun güç olmasın . En yakın zamanda  Shakespeare okunsun. Manga hali elbette güzel hatta çok güzel ama asıl metinleri kim bilir nasıldır ?
   Okurken vayy bee dediğim çok oldu cümleler nasıl anlatsam çok yoğun . Böyle olması insana ayrı bir zevk veriyor bence hafif dil kullanılmasını severim bazen her cümlenin arkasında ne var diye düşünmek yorucu olabiliyor.  Fakat bizi geliştiren kitapların üzerine düşündüğümüz kitaplar olduğu fikrindeyim en azından benim için ...
kitaplarla sohbetiniz hiç bitmesin ^^
http://www.youtube.com/watch?v=OLY2i_DD6tI
Athena -Ben Böyleyim :)

5 Şubat 2014 Çarşamba

KUYUCAKLI YUSUF

Ne zamandır okunmayı bekleyen bir Sabahattin Ali romanı aslında bu yazarın okuduğum ikinci romanı ilki ise kurk paltolu madonna idi .
herkes ayılıp bayılmıstı kürk paltolu madonnaya ama buram buram aşktı yani biraz rahatsız edici sankı çokta hayatımda anlamı var dediğim  kitaplardan değildi. Aşkla sevgiyle etrafa bakan pembe dünyalarında uçuşup giden arkadaşlarımızın bir numaralı romantik hediyesidir hediye almanız gerekirse aklınızda bulunsun her koşulda işe yarıyor :D bir iki cümle çizersenizde hiç fena olmaz :))
eveet yine konudan tamamiyle uzaklaşmış durumdayım vee döndüm kitabıma !
Aslında hikayesi oldukça sürükleyici ben beğendim. Yusuf denilen cengaver karakteri cesaretinden ötürü çok beğendim.  Tatil zamanlarında hani evinize yapışırsınız ve bu yaşam alnınızdan asla koparılmak istemezsiniz ya öyle bir günde başlayın bitirin öylesine bir kitaptı (ki ben öyle yaptım :D )
http://www.youtube.com/watch?v=7FWV7XqxLmE&feature=kp
Mor ve Ötesinden bisiklet şarkısı benden size gelsin...

3 Şubat 2014 Pazartesi

BİR kedi BİR adam BİR ölüm...

Livaneli 'nin bu kitabı okuduğum sanırım 5.kitabı . ama her seferinde farklı hikayelerle beni etkileyebilmiştir.
hayatın farklı yönleri göremediğimiz aklımıza gelmeyen taraflaarın yazarın dikkatini çekmiş olması ve o hayalgücü beni hep kendine hayran bırakmıştır.
Her kitap okuyan insanın içinde olur mu bilmem ama ben aziz nesin'lerle harry potter'larla başladığım o kitap sevgisinin devamı olarak hep kitap yazmak istemişimdir. Bu hayal gerçek olur mu en azından bunu dener miyim bilemiyorum .
Neyse kitaba dönecek olursam güzel bir kitaptı çok sürükleyici diyemeyeceğim ve öyle çok fazla bir olay örgüsüde yok fakat insanların ruh hallerini çok güzel yansıtmış. Ayrıca kitabın anlatım tarzının ilk defa gördüğüm değişik bir tarz olmasıda hoşuma gitti. 
İlk sayfada karşıma çıkan Montaigne sözü ise daha ilk sayfadan hoş bir tesadüf oluşturdu. Ben küçük iken diye başlamayı sevmem ama ilkokul yıllarımda iken babamla bu sözü tartışırdık .
zaten öyle uzun uzun yazılar yazmayayım buradanda genel bir bilgi edinilebilir .
 http://www.dogankitap.com.tr/kitap/Bir+Kedi+Bir+Adam+Bir+%C3%96l%C3%BCm-1586
İyi okumalar sevgiyle kalın mutlu kalın  :)
                                                                                    puantiyelikitaplık

             

2 Şubat 2014 Pazar

neden gerekiyorsa işte neden :)

bir blog neden oluşturulur?
çünkü yazabildiklerini bazen soyleyemezsin. daha kolay yazıp daha zor konuşursun belkide gerek duymazsın.
ben galiba gerek duymayanlardanım. düşüncemi bilmesine ne gerek var...
çoğumuz bu yanlış düşüncelere kapılıyoruz ve kendimizi anlatmıyoruz.
ama var seni dinleyecek dinlemek isteyecek biri var ve belki o senin etrafında ama göremeyebilirsin.
işte göremedim bende ama anlatılacak çok şey var söylenecek çok söz yazılacak çok yazı.
yeni bir güne yeni bir blogla başlamak daha güzel :)
anlatılacak hikayelerimizin olması dileğiyle :)